Barion Pixel

Weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy az Ön igényeit minél jobban ki tudjuk szolgálni.

Blog

Tavaszi szőrhullás elleni tippek tudatos gazdiknak

Tavaszi szőrhullás elleni tippek tudatos gazdiknak

2023. 04. 27. 16:47:07 Happy Bulldog
Hogyan válassz kutyaruhát a neten?

Hogyan válassz kutyaruhát a neten?

2022. 12. 20. 15:55:45 Happy Bulldog
Tudnak a francia bulldogok úszni?

Tudnak a francia bulldogok úszni?

2022. 06. 07. 21:14:04

A francia bulldogok, mint tudjuk könnyen kimelegednek, és nem igazán bírják a nyári forróságot. Biztosan számos gazdival megesett már, hogy verőfényes napsütésben, séta közben, egy jól beárnyékolt autó mellett vagy fa tövében egyszer csak megfeszült a póráz, és egy hason fekvő, lihegő molosszus mosolygott rá bágyadt tekintettel és lógó nyelvvel.

Jó ötlet-e egy fiatal kistesót hozni az idős francia bulldogom mellé?

Jó ötlet-e egy fiatal kistesót hozni az idős francia bulldogom mellé?

2022. 01. 23. 16:00:00

Van egy idős francia bulldogod? Ha igen, akkor egy kiskutya hazahozatala előbb utóbb fel fog merülni benned. Az idősebb kutyákkal már kevesebb foglalkozást lehet csinálni, mivel öregszenek és fizikai korlátaik vagy fogyatékosságaik révén kevésbé aktívak. Ha azonban azt szeretnénk, hogy életünk végéig a család hű tagjait képezzék, akkor ezzel a lehetőséggel mindenképpen számolni kell. Több tényező megfontolására van szükség, mielőtt eldöntjük, hogy egy újabb családtag a legjobb megoldás-e ebben a helyzetben, de ne feledjük: A francia bulldogok társas kutyák, és nagyon jól kijönnek más kutyákkal is.

Kutyaruhák – Divat, vagy szükség?

Kutyaruhák – Divat, vagy szükség?

2021. 10. 19. 19:49:40 Happy Bulldog

Manapság nem ritkaság, hogy télen pulóverben és kabátban parádézó kutyusokat látunk. Egyesek nagyon hideg éghajlaton még csizmát is viselnek. De ez vajon elengedhetetlen lenne számukra? A sok divatos kutyapulcsi és kabát valóban segít őket melegen tartani, vagy inkább csak az unatkozó gazdik hóbortja?

Francia Bulldog történelmi lecke

Francia Bulldog történelmi lecke

2021. 10. 03. 16:40:00 Happy Bulldog

A francia bulldog, más nevén „Bouledogue français”, a bordeauxi dog, masztiff és mopsz mellett a molosszusok családjába tartozik. A dogszerű kutyák ősei ugyan azonosak, köztük a francia bulldog egy viszonylag fiatal fajtának minősül, melynek tenyésztését a 19. század vége felé kezdték csak el. Számos kutyaszakértő úgy gondolja, hogy a francia bulldog az angol bulldog kisnövésű utódja, melyet hátizsákjukban Nagy Britanniából hoztak be a Normandiában letelepedő angolok.

Meddig él egy francia bulldog?

Meddig él egy francia bulldog?

2021. 10. 03. 15:13:00 Happy Bulldog

A francia bulldog átlagos élettartama 10 év. Klasszikusan 9 és 14 év között van. A franciákkal imádni való dolog együtt élni, de sajnos számtalan különböző és ritka egészségügyi rendellenesség is előfordulhat ennél a fajnál, ami lerövidítheti életüket.

A francia bulldog élettartamát befolyásoló betegségek közül sok befolyásolja életminőségüket is. Ezért, ha fontolóra veszi egy buci birtoklását, készen kell állnia arra, hogy az egészségügyi problémák felmerülésének esélye magasabb ennél a fajnál, mint az átlag.

A 9 és 14 közötti tartomány teljesen normális egy kutyánál, de alacsony élettartamnak minősül egy kisméretű kutyánál. A kisebb kutyák várhatóan hosszabb élettartamúak, mint a Chihuahua, melynek várható élettartama 17 év. Ez azért van így, mert sokkal kevesebb egészségügyi problémája van, mint a francia bulldognak.

Hogyan neveld a bulldogod? 5 pro tipp kezdőknek

Hogyan neveld a bulldogod? 5 pro tipp kezdőknek

2021. 10. 03. 11:47:00 Happy Bulldog

Annak ellenére, hogy a francia bulldog egy szerető és játékos kutyus, rendkívül makacs tud lenni, ha tanulásról van szó. Összegyűjtöttünk nektek pár profi tippet, melyekkel könnyebben megy a bulldog edzés. Mindezen tippek központjában a figyelmesség dominál, méghozzá a gazdi figyelmessége.

Mielőtt nekilátnál kutyusod tanításának, előbb fontos megértened, hogy mi az ami ezt a fajtát a leginkább motiválja. Ha utánaolvasol az interneten, az sokat segíthet, de alapvetően minden kutyus egy külön indivídum, ezért leginkább saját kutyusod motivációinak megfigyelése lesz kiemelten fontos a sikeres edzéshez!